Superveloz.net

Superveloz.net

Un Proyecto de Andreu Balius + Alex Trochut + Flan + Inklude

Esp | Eng | Cat

¶ Produït originàriament en plom l'any 1942 per la Fundición Tipográfica Iranzo a Barcelona, el tipus Super-Veloz de Joan Trochut (1920-1980) fou una col•lecció de peces mòbils, combinables entre sí, que constituiren un sistema modular "integral".

¶ La versatilitat d'aquest sistema va permetre als petits impressors poder crear alfabets, dissenyar logotips i marques comercials —i inclús crear ilustracions— sense les limitacions pròpies dels tipus de plom i a uns costos d'acord amb les seves possibilitats econòmiques.

¶ L'any 2004 Andreu Balius i Alex Trochut —net del mateix creador d'aquest sistema modular— han realitzat per a la foneria Typerepublic una versió digital del tipus Super-Veloz, interpretant amb la màxima fidelitat els originals de Joan Trochut.

¶ Amb motiu de l'exposició D'après (València, gener 2005), Inklude va desenvolupar Robotype, un composador tipogràfic que permet jugar amb les lletres com elements gràfics. En aquesta exposició, el tipus SuperVeloz y Robotype s'hi vàren trobar, y Andreu Balius va proposar de crear una eina online a partir dels mòduls de la familia SuperVeloz digital.

¶ L'any 2006 s'acaba el projecte superveloz.net que compta amb el desenvolupament del IC Shaper de Flan, atorgant a la eina de noves possibilitats per oferir als navegants i curiosos l'aventatge de jugar, composar imatges i lletres, amb els mòduls del tipus Super-Veloz.

© Superveloz.net

Un projecte de Andreu Balius . Alex Trochut . Flan . Inklude
PROMSITE Hosting Sponsor